Apadrina l'Orgue

Com és el taller d'un mestre orguener?


25/09/2017
Com s el taller d\'un mestre orguener?
El taller d’un mestre orguener acostuma a ser un lloc amb una màgia especial. En un mateix recinte s’hi poden trobar professionals que dominen oficis ben diversos: tots els que es requereixen per construir un orgue. Al taller del mestre Gerhard Grenzing a El Papiol hi ha, per exemple, arquitectes, que amb potents ordinadors planifiquen al mil·límetre l’instrument, en funció de l’espai que haurà d’ocupar quan estigui construït. Hi ha fusters, ebenistes, restauradors, ferrers… i és clar, hi ha tota una sala dedicada a fer els tubs, un per un (l’orgue de La Mercè en tindrà uns 3.000), i una altra, ben gran, on munten completament els instruments abans del trasllat definitiu al seu emplaçament, per comprovar que tot funciona.
 

Per tant, en pocs metres quadrats trobem des d’experts en les darreres tecnologies a artesans que treballen amb fusta, metall i pell com s’ha fet durant segles. A més, no hem d’oblidar els qui es dediquen a afinar i harmonitzar els tubs, que són els que usen una de les eines més sublims que hi ha al món: l’oïda humana.
 
Costa d’imaginar, potser? No pateixi. Si apadrina un tub de l’orgue de La Mercè abans del dia 1 d’octubre ho podrà veure amb els seus ulls, perquè li regalem una visita exclusiva al taller Grenzing per als padrins, a la que podrà venir amb un acompanyant. Una bona experiència per gaudir-la i fins i tot per fer un regal ben original. L'organista de La Mercè, Hèctor París, farà de guia. Vol venir amb nosaltres?

NOTA: Promoció vàlida per a totes les persones que hagin apadrinat un tub de l’orgue abans del dia 1 d’octubre de 2017. Cada padrí o madrina podrà assistir amb un acompanyant a alguna de les visites que s’organitzaran durant els propers mesos. S’oferiran diferents dates perquè tots els donants puguin escollir la que els vagi millor.
 


 
Basílica de la Mercè

Telèfon: 933 190 190
orgue@basilicadelamerce.com
Pl. de la Mercè, 1, Barcelona
 
Newsletter
 
 
Follow us