Apadrina l'Orgue

Posem a prova el futur orgue de La Mercè


20/04/2018
Posem a prova el futur orgue de La Merc
El futur orgue de la Basílica de La Mercè ja està pràcticament enllestit al taller del mestre orguener Gerhard Grenzing (El Papiol, Barcelona), i ha arribat el moment de posar-lo a prova per comprovar que funciona a la perfecció abans de traslladar-ho, peça per peça, al seu emplaçament definitiu. És per això que aquest dissabte, coincidint amb els dies previs a Sant Jordi, s’ha programat un seguit d’activitats a l’entorn de l’instrument.

Amb aquestes activitats s’encara també la recta final de la campanya d’apadrinament de tubs que s’està duent a terme per dotar Barcelona d’un orgue completament nou i que incorpori les prestacions de què aquest instrument disposa al segle XXI. En aquest sentit, la campanya entra en una fase crucial, ja que de l’èxit dels propers mesos dependrà la configuració definitiva de l’instrument. Actualment el taller Grenzing treballa en un instrument que marcarà una fita en el panorama musical de la ciutat, però pot ser encara millor si el ritme d’apadrinaments s’incrementa. Els padrins poden fer aportacions d’entre 50 i 3.000€ i a canvi el seu nom figurarà en un plafó al costat de l’orgue i se’ls convida a assistir a activitats exclusives. Tots els detalls de la campanya es poden consultar a la web de l’orgue, http://orgue.basilicadelamerce.com/

L’orgue de La Mercè serà un instrument que comptarà amb tres teclats i pedaler, amb aproximadament 3.000 tubs repartits en 42 registres diferents –es tracta d’un projecte encara obert i que pot créixer durant el procés de construcció-. D’aquesta manera, l’orgue de La Mercè servirà tant per al culte ordinari i les funcions litúrgiques com per a la celebració de grans concerts que completin l’oferta cultural de la ciutat.

 
Basílica de la Mercè

Telèfon: 933 190 190
orgue@basilicadelamerce.com
Pl. de la Mercè, 1, Barcelona
 
Newsletter
 
 
Follow us